Kayseri'de Türkçe Olimpiyatları coşkusu

11. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'nın Kayseri etkinlikleri yoğun ilgi gördü. Programa katılan Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "En büyük yatırım insana, eğitime ve geleceğe yapılan yatırımdır" dedi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Haziran 2013 22:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kayseri'de Türkçe Olimpiyatları coşkusu

11. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'nın Kayseri etkinlikleri yoğun ilgi gördü. Programa katılan Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "En büyük yatırım insana, eğitime ve geleceğe yapılan yatırımdır" dedi.

'Evrensel Barışa Doğru' sloganıyla gerçekleştirilen 11. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları, Kayseri Kadir Has Stadyumu'nda coşkulu bir şekilde başladı. Programa Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kayseri Valisi Orhan Düzgün, TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, Kayseri Milletvekili Ahmet Öksüzkaya, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ve çok sayıda vatandaş katıldı. Program İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından 40 ülkeden gelen 200 öğrencinin gösterileri ile başladı. Stadyumu tamamen dolduran Kayserililer, sahne alan öğrencileri ilgi ile izledi. Yöresel türküleri seslendiren öğrencileri beğeni ile izleyen vatandaşlar, bir öğrencinin Kayseri'ye ait 'Gesi Bağları' türküsünü söylemesini uzun süre alkışladı. Renkli görüntülerin oluştuğu programda 40 ülkeden 200 öğrenci hünerlerini sergiledi.

Programın açılış konuşmasını yapan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, "Bu tablonun oluşmasında katkı gösteren herkese teşekkür ederim. Kayserili hayır yapmayı sever. Kayserililer vermekten çekinmiyor. Sizlerin sayesinde Pakistan, Kamboçya gibi ülkelerde okullar açıldı, oralar da öğrenciler eğitim görmektedirler" diye konuştu.

Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak da, "11 yıl önce 17 ülkeyle başlayıp, bugün 140 ülkeden iki bin aşkın gencimizin katılımıyla muhteşem bir organizasyon haline gelmiş Türkçe Olimpiyatlarımızda bir kez daha sizlerle olmaktan duyduğum onur ve mutluluğu paylaşmak isterim" dedi.

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ise, "Bu organizasyonu gerçekleştiren herkesi kutluyorum. Biraz önce izledik, dünyanın dört bir tarafından gelen öğrencilerimizin Türkiye'nin birçok bölgesinin geleneğini buraya taşıdılar. Siz hizmet aşkı ile dünyanın dört bir yanına yayılın diyen değerli büyüğümüzü buradan saygıyla anıyorum. En büyük yatırım insana, eğitime ve geleceğe yapılan yatırımdır. Türkiye'de son 10 yıldan beri oturtmaya çalıştığımız istikrar ile beraber bu sevgiyi daha da sağlamlaştırıyoruz" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Bakan Yıldız, programın sponsorlarına plaket verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber